Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς-Έτος Ιδρύσεως 1991
21 October 2016

ΕΚΔΡΟΜΗ Γ ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ "ΔΡΩ"

     IMG 3014

     

   Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, η Γ’ τάξη πήρε μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα «Δρω».

  Από την πρώτη στιγμή μαγευτήκαμε από το μέρος. Πήγαμε στην Πλάκα. Θαυμάσαμε τα παραδοσιακά σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια ενώ νωρίτερα περιηγηθήκαμε στο Σύνταγμα.

        Όταν φτάσαμε στο κτίριο μας υποδέχτηκαν δύο ευγενέστατες κυρίες. Ήταν οι υπεύθυνες του προγράμματος. Μας οδήγησαν σε μία αίθουσα με πολύ ωραίες ζωγραφιές στους τοίχους. Μόλις τις είδαμε καταλάβαμε αμέσως το θέμα του προγράμματός μας: «το ψωμί».

        Μέσα στις αίθουσες ακούσαμε από τις υπεύθυνες για το σιτάρι, το κριθάρι, το αλεύρι. Είδαμε έναν παραδοσιακό πετρόμυλο και πιάσαμε ένα στάχυ. Στη συνέχεια μας μοίρασαν λεκανίτσες, αλεύρι, νερό και μικρά κόσκινα. Ήμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε το δικό μας ψωμί! Η διαδικασία…τόσο εύκολη! Κοσκινίσαμε το αλεύρι, ρίξαμε λίγο αλάτι και νερό και αρχίσαμε το ζύμωμα. Το ζυμαράκι μας μετά από δέκα λεπτά ζυμώματος ήταν έτοιμο! Το τοποθετήσαμε σε πλαστικά δοχεία, γράψαμε το όνομά μας και το πήραμε σπίτι μας για να το ψήσουμε.

        Η εμπειρία μας από αυτό το πρόγραμμα ήταν εξαιρετική. Το διασκεδάσαμε αλλά και μάθαμε πολλά! Ελπίζουμε να ξαναπάμε σε κάποιο άλλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το συντομότερο!IMG 3003IMG 3004IMG 3008IMG 3010 1