Εκδρομές

Οι μαθητές μας σε περίπατο στη Λίμνη των Ιωαννίνων με την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Μυρσίνη Σφαιρίδου.

Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2016 00:00

Επίσκεψη στην ION

episkepsi ion 5Τη Δευτέρα 18-01-2016, η Β’ τάξη επισκέφθηκε τη βιομηχανία ΙΟΝ στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας

ekdromi oropos1c

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου….!

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν  το «Ιερό Ησυχαστήριο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος» στον Ωρωπό. Προσκυνήσαμε στο κελάκι του Αγίου Πορφυρίου και στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στο μεγάλο ναό του Ησυχαστηρίου. Ποιός θα το πίστευε  πως κάτω από τον κεντρικό Ναό υπάρχουν τρεις ακόμη υπόγειοι ναοί…!  

ekdromi oropos2c

 

Επόμενος σταθμός της εκδρομής ήταν η θάλασσα του Ωρωπού. Μια βόλτα στην παραλία, κάτω από τον ζεστό ήλιο, παρέα με φίλους είναι πάντα η καλύτερη επιλογή!

ekdromi oropos3c

episkepsi idrima laskaridi small       

Οι μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του Γυμνασίου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Ανακαλύπτοντας τον ζωντανό παλμό της Ιλιάδας και της Οδύσσειας». Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να αντιληφθούν ότι η δύναμη του ομηρικού λόγου αντλείται μέσα από τη μουσική και ρυθμική του διάσταση. Ζωντάνεψαν το κείμενο αναπαράγοντας το ρυθμό του δακτυλικού εξαμέτρου πάνω σε ένα μικρό απόσπασμα στην αρχαία ελληνική γλώσσα με τη συνοδεία άρπας. Έτσι προσέγγισαν την τεχνική των αρχαίων ραψωδών συντονισμένοι με την έμμετρη διάσταση του λόγου. Τέλος, συζητώντας για τη θεατρικότητα των ομηρικών επών αντιλήφθηκαν ότι ο ραψωδός υπήρξε ο πρόδρομος του αρχαίου δράματος. Στα πλαίσια αυτού του μικρού εργαστηρίου ζωντάνεψε ο κόσμος των ομηρικών επών και οι μαθητές ανακάλυψαν τον παλμό τους που παραμένει αναλλοίωτος στο πέρασμα των αιώνων.  

 

Υπεύθυνη εκδρομής: Ευαγγελία Κασκαλίδου, Φιλόλογος