Μήνυμα Σεβασμιωτάτου


Αγαπητοί μας αναγνώστες σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τα οποία, με τον Βρεφονηπιακό Σταθμό, τον Παιδικό Σταθμό, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο, αποτελούν μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση.

Ο Βρεφονηπιακός και Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο μας είναι η πρώτη θερμή αγκαλιά, η οποία με φροντίδα και αγάπη σκεπάζει αλλά και ενισχύει τα παιδιά που εισέρχονται στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Είναι ένα περιβάλλον όπου η ευθύνη για το κάθε παιδί αποτελεί θεμέλιο, η σωστή κοινωνικοποίηση όλων, πρωταρχική επιδίωξη, και η δημιουργικότητα, χαρούμενη καθημερινή πράξη.

Αυτό το “πρώτο” και “νέο” εκπαιδευτικό περιβάλλον το οποίο θα εμπιστευθείτε ή εμπιστεύεστε και στο οποίο εισέρχονται την νέα περίοδο της ζωής τους τα νήπια, με την επίβλεψη και ευλογία της τοπικής Εκκλησίας μας, έχει σπουδαία πολυετή λειτουργία στον Πειραιά. Έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί σε σύγχρονους, χαρούμενους και ασφαλείς χώρους, επανδρωμένο με έμπειρους εκπαιδευτικούς και προσωπικό, οι οποίοι εκτός της επιστημονικής επάρκειας  διαθέτουν υψηλό ενδιαφέρον και διάθεση προσφοράς προς τις οικογένειες που “συν-υπάρχουν” στα Εκπαιδευτήρια.

Κυρίως όμως, αγαπητοί μου γονείς, όλοι μας έχουμε πολύ αγάπη για τα παιδιά μας τα οποία απολαμβάνουν τον σεβασμό, την αγάπη και την φροντίδα μας και προσευχόμεθα για την πνευματική και σωματική υγεία και πρόοδο αυτών και των οικογενειών τους.

 

Το Δημοτικό σχολείο των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς αποτελεί έναν σταθμό για την σχολική ηλικία των παιδιών που θα φοιτήσουν ή φοιτούν σε αυτό, καθώς η ποιότητα της ζωής των μαθητών μας αλλά και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακολουθείται, θεμελιώνουν στους μαθητές ηθικές αξίες, αγωγή, συνέπεια, εργατικότητα, πειθαρχία και τους εισάγουν στον κόσμο της γνώσης με σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις μάθησης ανάλογες της κάθε τάξης και των απαιτήσεων αυτής και των μαθητών.

Το Δημοτικό σχολείο διατηρεί την ταυτότητα ενός σύγχρονου σχολείου που υπηρετεί την Παιδεία και την Παράδοση και συνδυάζει στα προγράμματα σπουδών την επιστημονική γνώση με την σύγχρονη παιδαγωγική. Είναι ένα περιβάλλον όπου μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς γίνονται μια εκπαιδευτική οικογένεια με σύνδεσμο την εμπιστοσύνη και αλληλοεκτίμηση σφυρηλατώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοϋποστήριξης με αγάπη και ενδιαφέρον για τον κάθε μαθητή.

Σας διαβεβαιούμε ότι οι μαθητές μας του Δημοτικού σχολείου βρίσκονται σε έμπειρα χέρια εκπαιδευτικών και υπό την ευλογία και προσευχή της τοπικής Εκκλησίας μας.

 

Το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς θεμελιώνει την νέα πορεία των ενεργών μαθητών στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση οδηγώντας τους μέσα από την Παιδεία προς την ελευθερία και την ωριμότητα. Επανδρωμένο με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων με εξαιρετική επιστημονική και παιδαγωγική επάρκεια οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν στις πολυάριθμες ανάγκες των μαθητών επιδεικνύοντας υπευθυνότητα, ενσυναίσθηση, ευελιξία και προπάντων αγάπη για το λειτούργημά τους ώστε κάθε μαθητής να βοηθηθεί στην προσωπική του ανάπτυξη και εξέλιξη. Τόσο ο κεντρικός προγραμματισμός περί των εκπαιδευτικών προγραμμάτων όσο και ο προγραμματισμός επιμέρους δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και ο καθορισμός διαδικασιών παρακολούθησης και ανατροφοδότησης, επιτυγχάνει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για τους μαθητές.

Αν η μετάδοση γνώσεων είναι ένας βασικός στόχος, η μύηση των μαθητών στο φιλέρευνο πνεύμα, η ενθάρρυνση, η έμπνευση, η καλλιέργεια του ήθους και η εμφύσηση αξιών είναι οι επιδιώξεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας του σχολείου μας.

Το Γυμνάσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς καλείται να διαπλάσει  δημιουργικές και ολοκληρωμένες προσωπικότητες μαθητών με πολλές γνώσεις  αλλά και την νοοτροπία της υπευθυνότητας, της εργατικότητας και της μεθοδικότητας, εφόδια τα οποία θα χρειαστούν και θα ωφελήσουν τόσο την προσωπική τους ζωή, όσο και στην πορεία στα επόμενα βήματά τους στο σχολικό περιβάλλον του Λυκείου.

Οι μαθητές μας είναι η χαρά και η ευθύνη μας!

 

Τέλος, το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο συνεπούς και σοβαρής εκπαίδευσης και προετοιμασίας των ώριμων και ενεργών μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το μέλλον τους.

Με μεθοδικότητα και συστηματικότητα το πρόγραμμα εκπαίδευσης και η καθοδήγηση από τους έμπειρους εκπαιδευτικούς μας όλων των ειδικοτήτων θεμελιώνουν μια κατεύθυνση συγκεκριμένων απαιτήσεων, ποιοτικής και αναβαθμισμένης εκπαίδευσης ενός σύγχρονου Λυκείου. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και η υλικοτεχνική υποδομή των Εκπαιδευτηρίων ενισχύουν το έργο εκπαιδευτικών και μαθητών ώστε να ενεργοποιείται αλλά και να διευκολύνεται στον μέγιστο βαθμό η αποδοτικότητα των μαθητών.

Θεωρούμαι ότι το έργο των Εκπαιδευτηρίων οφείλει να είναι το καλύτερο και το πληρέστερο για τους μαθητές του Λυκείου μας, διότι προετοιμάζονται να εισέλθουν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους ως μελλοντικοί πολίτες του κόσμου. Στο έργο αυτό συνεργάτες είναι οι γονείς που εμπιστεύονται τα Εκπαιδευτήριά μας και οι οποίοι είναι ενήμεροι και πληροφορούνται από τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών και της σχολικής πορείας των μαθητών μας για την πρόοδό τους.

Οι επιτυχίες των μαθητών μας όλα αυτά τα χρόνια, είναι η απόδειξη ότι η εμφύσηση της νοοτροπία της υπευθυνότητας, της εργατικότητας, του ήθους και της μεθοδικότητας αλλά και η συστηματική προετοιμασία βάση του σύγχρονου και αποτελεσματικού προγράμματος του σχολείου, έχουν όφελος και επιτυχή κατάληξη για τους μαθητές που φοίτησαν και εμπιστεύτηκαν το Λύκειο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Οι επιτυχίες των μαθητών του Λυκείου μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι πολλές και οι απόφοιτοι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων διαπρέπουν ως φοιτητές αλλά και ως ενεργά μέλη της επιστημονικής κοινότητας.

Εύχομαι σε όλους πνευματική και σωματική υγεία!

Με όλη μου την αγάπη
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ