Κοινωνικό σχολείο

wwfΑποστολή των μαθητών του Γυμνασίου μας είναι όταν γυρίσουμε σπίτι, να κοιτάξουμε προσεκτικά διάφορες συσκευασίες (π.χ. τροφίμων, καθαριστικών, παιχνιδιών κλπ) να εντοπίσουμε τα σχετικά σήματα και να μάθουμε μαζί με τους γονείς μας να τα «διαβάζουμε»

pagkosmia imera kata toy paidikoy karkinou 300Με αφορμή  την ημέρα αυτή παρουσιάστηκε στους μαθητές του Γυμνασίου έρευνα της επιστημονικής ομάδας  Ε.Υ.Ζ.Η.Ν. του Χαροκόπειου  Πανεπιστημίου Αθηνών για την Πρόληψη του Παιδικού Καρκίνου: Αλλαγές στον τρόπο ζωής από την παιδική ηλικία.

asfaleia sto internet 300Ο εορτασμός της 9ης Φεβρουαρίου 2016 ως Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο αποσκοπεί στο να ενημερώσει τους μαθητές για την ορθή χρήση του Διαδικτύου και των Ψηφιακών Τεχνολογιών

Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2015 00:00

Κοινωνικό Σχολείο-Υγιεινά σνακ

16η Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Με αφορμή την Παγκόσμια αυτή ημέρα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και με το συντονισμό των καθηγητριών της Φυσικής Αγωγής και της Οικιακής Οικονομίας, ανέλαβαν δράση ετοιμάζοντας υγιεινά σνακ τα οποία μπορούν να καταναλώνουν κατά την παραμονή τους στο σχολείο. Απέδειξαν με τις μαγειρικές τους προτάσεις ότι ένα υγιεινό σνακ μπορεί να είναι ταυτοχρονα νόστιμο και απολαυστικό, χωρίς να στερείται γεύση παρά μόνο περίσσεια λιπαρά!!!

 

 

Δράσεις Κοινωνικού Σχολείου 2015-2016

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες: Αικ. Σαρρή, Μ. Κουμουτσάκου

Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2015 00:00

Κοινωνικό Σχολείο-Εβδομάδα Εθελοντισμού

Εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece 2015

Η εβδομάδα 20 Απριλίου έως 24 Απριλίου 2015 ορίστηκε ως εβδομάδα εθελοντισμού και οι μαθητές του Γυμνασίου μας χωρίστηκαν σε ομάδες δράσης υλοποιώντας τα παρακάτω:

1) Υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης σε όλες τις αίθουσες του σχολείου, την εβδομάδα εθελοντισμού όμως η ομάδας δράσης είχε την ευθύνη παρακίνησης όλων των μαθητών να απορρίπτουν σε αυτούς ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς επίσης να συλλέγουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους χώρους του προαυλίου και του κυλικείου.

2) Ακόμη, άλλη ομάδα δράσης πραγματοποίησε παρουσιάσεις στα δύο τμήματα της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου των Εκπαιδευτηρίων, αξιοποιώντας οπτικοακουστικά μέσα με θέμα τη συνετή χρήση της ενέργειας και των φυσικών πόρων, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μελέτες περίπτωσης περιοχών που ακολουθούν αναπτυξιακά σχέδια προστατεύοντας το περιβάλλον.

3)Τέλος, οι μαθητές μας, εκτός από την υπεύθυνη στάση τους προς το περιβάλλον θέλησαν να αναδείξουν τις αρχές της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους τους και κυρίως τα παιδιά. Για το λόγο αυτό, συγκέντρωσαν φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό το οποίο προσφέρθηκεσε όσους το είχαν ανάγκη. 

Σελίδα 1 από 2